pozanimaj.se

Pizzerija pod kostanji © 2011  |  Uspešni rastejo z nami   |  pozanimaj.se  |

PIZZERIJA POD 
KOSTANJI

Zahvaljujemo se vam za obisk.

Potrudili se bomo, da boste odšli zadovoljni..

Pizzerija pod kostanji se nahaja v Šenčurju v neposredni bližini smučišča Krvavec, Letališča Jožeta Pučnika na Brniku, Kranja in avtoceste Kranj Ljubljana.


Že deveto leto za vas pripravljamo izvrstne pice in ostale jedi iz krušne peči ( pečenka, rebrca, krače, piščanec in ostale mesne jedi). Pripravimo tudi jedi kot so zrezki, špageti, solate in sladice. Poleti boste lahko v miru pojedli pico na naši terasi pod tremi kostanji. Poleg picerije je na voljo tudi velik parkirni prostor!


Dobrodošle so tudi zaključene skupine do 50 oseb.Telefon: 04/ 251 61 00,    Gsm: 040/ 513 968

Šenčur

Dvoje okostij, najdenih v rimskem sarkofagu iz 4. stol. na ledini Kamnici v Šenčurju, priča, da je bil kraj naseljen že v kasni antiki. A kdo ve, kako se je tedaj imenoval.

Tu sta se ob jezercu, ki ga je napajal potok s severne strani, križali dve pomembni poti. Ena je držala iz Kranja proti Kamniku, druga vodila iz Ljubljane proti Jezerskemu. Voda in pot sta bila dva bistvena pogoja za življenje in naselitev. Prvotni, gručasti del naselja, je nastal okrog cerkvice ob jezercu, potem se je širil ob potoku proti severu in ob cestah.

Šenčur je prafara. Župna cerkev, posvečena sv. Juriju, se prvič omenja leta 1238. tedaj jo je namreč oglejski patriarh Bertold Andeški podaril novoustanovljenemu samostanu dominikank v Velesovem. Ni pa nemogoče, da je tu stala cerkev ali vsaj kapela že v 8. stol., za časa oglejskega očaka Pavlina II. ob pokristjanjevanju Slovencev. Vas je dobila ime po farnem potronu sv. Juriju (Šent Jur > Šenčur). Kraj Šenčur in njegov prebivalec pa sta z imenom prvič izpričana leta 1221 v latinsko pisani poravnavi, kjer se kot priča navaja tudi vitez Friderik iz Šenčurja.